AIRSOFT


Airsoft is een combat simulatie sport die vergelijkbaar is met Paintball (voor wie er niet bekend mee is). In tegenstelling tot Paintball wordt er bij Airsoft gebruik gemaakt van replica's die 1:1 gelijkenis vertonen met bestaande wapens. Het is voornamelijk dit aspect wat Airsoft zo vreselijk interessant maakt bij de spelers. In plaats van dodelijke munitie wordt er als groot verschil gebruik gemaakt van biologisch afbreekbare munitie (BB's genaamd), die afgevuurd worden op de tegenstander of het doelwit.


Airsoft is eind jaren 80 ontstaan in Japan, maar was destijds enkel maar een speelgoedgeweer / pistool, wat nu te vergelijken is met de balletjespistolen die je op de kermis kunt winnen. Pas in de jaren 90 is Airsoft doorontwikkeld en overgewaaid naar Europa en Amerika en is ook op deze continenten verder ontwikkeld aan de sport. Het is ook pas sinds 2013 dat Airsoft in Nederland gelegaliseerd is onder strikte voorwaarden van de Nederlandse Airsoft Belangen Vereniging (NABV).


Inmiddels is Airsoft niet meer weg te denken in Nederland en wordt het met het jaar populairder en zitten we inmiddels aan de 27.000 leden die aangesloten zijn bij de NABV en daarmee is Airsoft de snelst groeiende sport van Nederland geworden. Er zijn inmiddels genoeg velden te vinden voor ieder wat wils en dit varieert van buiten to binnen of een combinatie hiervan.

AIRSOFT BIJ DAE


Delta Airsoft Events is één van de kleinste Airsoft locatie van Nederland, maar dat wil niet zeggen dat er dan ook de minste actie plaats vind. DAE is gevestigd in een oud kantoorpand wat vroeger een stalen neuzen fabriek is geweest. Het veld is zo opgebouwd, dat er via elke kant aangevallen kan worden en maakt het hierdoor dat men redelijk dicht op elkaar speelt. Men noemt dit dan ook CQB, afgeleid van het gelijknamige Close Quarter Combat.


Bij Delta Airsoft Events ben je dus altijd verzekerd van snelle games en harde actie. Denk jij hier klaar voor te zijn? Wacht dan niet langer en Join The Battle!